Postări populare

miercuri, 17 august 2011

Viata este o calatorie spre centrul fericirii

Viata este frumoasa, cu fiecare secunda a sa, cu fiecare cantec al naturii, cu fiecare strop de lumina, cu fiecare sarut al dragostei, cu fiecare inceput si sfarsit, cu fiecare fior ce framanta sufletul, cu fiecare clipa ce trece pe langa noi, pentru ca viata este beatitudine!


De ce?

Unele intrebari nu isi au raspunsul in prezent.

Cand?

La timpul potrivit.

Cum?

In felul in care simti ca trebuie sa faci lucrurile.

De ce?

Pentru ca viata este o calatorie spre centrul fericirii.

Viata este minunata si asa trebuie sa o vedeti. Cand a fost ultima oara cand v-ati trezit dimineata si v-ati spus “Ce minunat ma simt”? Cu cat va simtiti mai bine si cu cat va bucurati mai mult de acest sentiment cu atat mai repede lucrurile bune vor incepe sa apara in viata voastra. Increderea, speranta, curajul, ambitia, vointa sunt cele care va ajuta sa indrazniti sa faceti mai mult penru voi, sa fiti mai fericiti si sa va apreciati mai mult.
Pentru ca fiecare om reprezinta un univers plin de mister si frumusete…..
Care este lucrul pentru care te-ai bucurat cel mai mult?
Invata sa apreciezi lucrurile din viata ta, sunt minunate.Bucura-te pentru un zambet primit cadou, este cel mai frumos.
Bucura-te pentru un prieten, care iti este alaturi in momente de singuratate, bucura-te pentru un esec, pentru ca te-a facut mai puternic, bucura-te pentru o clipa de victorie, pentru ca ti-ai demonstrat ca poti.
Lucurile simple…lucruri banale?
Banalitatea este un costum vechi, purtat pana la epuizare.Simplitatea in schimb, este ca o haina noua, dar pe care multi nu au curajul sa o poarte.
Nu lasa clipa sa treaca pe langa tine pentru a te bucura de ea.Recunoaste-i gustul dulce atunci cand o simti si fi constient ca cel care care stie ca maretia lucrurillor se regastete in simplitate, acela este un om castigat.
Se intampla uneori ca personalitatea noastra sa aibe parte de mici schimbari, si sa nu ne mai simtim la fel….si atunci ne gandim ca parca nu mai suntem noi insine. Uneori aceste trairi sunt rezultatele factorilor exteriori. Se intampla sa patim diferite lucruri si sa nu ne mai simtim confortabil in pielea noastra, si de cele mai multe ori ajungem sa ne intrebam incotro vor duce toate aceste lucruri rele care ni se intampla.

Timp de ceva vreme, o intrebare ma chinuie intr-un mod enervant: unde a disparut sclipirea pe care o simteam in adancul sufletului meu? Am luptat pentru a atinge anumite obiective si acum constat ca de fapt tot ce e in jurul meu este un spatiu vid in care sperantele mor inecate. De ce? Pentru ca nu poti avea tot ceea ce iti doresti in orice moment. E trist…..dar asta e lumea de afara, si cu toate astea ceva imi spune ca o sa fie bine. Jobul pe care mi-l doresc va aparea si ma voi simti din nou utila si plina de motivatie, oamenii din jurul meu vor fi mai putin tristi si mai mult fericiti, criza va disparea ca prin minune,economia tarii va lasa impasul si se va concentra asupra stabilizarii,iar oamenii s-ar gandi mai putin la ceea ce nu au si mai mult la ceea ce au deja.
In momentele in care simtim ca nu avem nimic, si simtim ca pamantul ne fuge de sub picioare, poate ar fi mai bine sa ne gandim inca o data. Ne avem pe noi insine, prieteni, parinti, oameni dragi, un suflet, si cel mai important o viata pentru care merita sa luptam in orice secunda.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu