Postări populare

miercuri, 17 august 2011

Echilibrul vietii

“Viata inseamna un echilibru intre bine si rau, intre fericire si nefericire. Cum ar fi daca am fi tot timpul fericiti si nu am avea probleme?”

Viata inseamna sa iti accepti problemele si sa le rezolvi, indiferent ca iti place sau nu. De multe ori ne prabusim in nefericire si suntem prea orbi sa vedem ca ferestrele sunt deschise, chiar daca usa pare a fi incuiata. Sunt lucruri pe care ni le dorim cu inversunare si suferim atunci cand nu le primim, dar oare aceste lucruri ne fac fericiti intotdeauna? Aici este nevoie de putina participare din partea fiecaruia, pentru ca ar trebui sa fim constienti ca anumite lucruri nu ne trebuiesc, anumite persoane sunt nepotrivite pentru noi, anumite vise nu se vor implini niciodata, pentru ca nu tin de noi. Cand suntem dezamagiti ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte sa pasim in disperare, oare merita? Daca lucrul pe care ni-l dorim ne produce nefericire, atunci care mai este scopul sau? Trebuie sa stim sa punem punct atunci cand fraza are prea multe greseli si autorul nu vrea sa le corecteze.
“Toate lucrurile se intampla cu un scop” si daca nu putem sa il vedem acum, cu siguranta ii vom intege sensul mai tarziu.
Rabdarea este o virtute, dar ce faci atunci cand iti insusesti aceasta calitate de “rabdator” si realizezi ca nu vei mai primi niciodata ceea ce odata te-a facut fericit?
“A fi fericit inseamna a fi viu”, nu ne putem trai viata asteptand sa fim fericiti. Fericirea nu o gandesti, nu impune limite, nu te face trist, nu te pune sa astepti, nu cauta pretexte, nu te lasa in singuratate…..fericirea o simti atunci cand esti impacat cu tine insuti si stii ca esti indeajuns de puternic sa iei deciziile corecte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu