Postări populare

miercuri, 10 noiembrie 2010

Sa fie oare deprimat,copilul tau?

Ti se pare ca nu comunica suficient cu tine si cu ceilalti. Sa fie o chestiune de temperament? Sa fie bolnav? Sau, poate, sufera de o depresie?

De la nastere si pana azi, copilul tau iti transmite anumite semnale, pe care numai tu le poti decoda. Obosit, atent sau trist, micutul se exprima in felul lui, iar tu, mami, esti nevoita sa inveti sa-i descifrezi mesajele.

Prea cuminte, prea linistit…
Sta ore in sir fara sa se intoarca nici macar de pe o parte pe alta, nu plange aproape niciodata si toata linistea asta te infioara. Ce inseamna oare o asemenea atitudine la un copil atat de mic?

Acesta este temperamentul lui. Aidoma adultilor, bebelusii nu reactioneaza toti la fel. Unii sunt mai expresivi ca altii. Copilul vecinei sare din cos de cat se zbuciuma, in timp ce copilul tau nici nu mototoleste paturica lasata la indemana. Aceasta diferenta te mira, de buna-seama. Poate fiindca amandoi, atat tu, cat si tatal, sunteti firi comunicative si zgomotoase, nu v-ati asteptat ca micutul sa fie un introvertit. Dar ia gandeste-te mai bine, cu cine din familie poate semana?

Copilul este bolnav. Un bebelus bolnavior este obosit si n-are suficienta forta pentru a se agita ca unul sanatos. Daca te nelinisteste ceva din comportamentul lui, consulta urgent un pediatru.

Copilul are nevoie de un surplus de atentie. Aceasta inchidere in sine poate sa fie o maniera de a va arata ca doreste mai multa afectiune. Alintati-l, prelungiti sedintele de mangaieri si de masaje care-i plac atat de mult. Vorbiti mereu cu el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu