Postări populare

miercuri, 10 noiembrie 2010

Tehnici de comportament

Iata cateva tehnici de comportament pe care le poti incerca impreuna cu micutul tau, pentru ca acesta sa scape de furie:
1. Recunoaste ca furia copilului tau este rezultatul unei probleme care este importanta pentru el. Sa nu poti face un puzzle ti se poate parea lipsit de semnificatie, dar pentru copilul tau este important. Esecul, chiar daca este vorba doar de un joc, iti poate induce sentimentul de greseala.
2. Vorbeste cu micutul tau atunci cand observi ca devine furios. Intreaba-l ce il supara si ajuta-l sa rezolve problema.
3. Nu-l lasa sa se uite prea mult timp la emisiuni sau desene animate care contin scene de violenta. Vazand mereu violenta, copilul tau poate intelege ca aceasta este normala in viata si este un mod de a rezolva anumite probleme. Spune-i ca violenta din mass-media nu este autentica si ca cea reala raneste oamenii. Ajuta-l sa identifice si sa puna in aplicare solutii non-agresive de rezolvare a problemelor, cum ar fi sa vorbeasca despre furia lui, sa ceara ajutorul atunci cand nu se poate descurca singur
4. Nu uita sa iti feliciti si recompensezi copilul atunci cand reuseste sa rezolve cu bine o criza de furie.
5. Arata-i cum trebuie sa procedeze. Copiii invata foarte multe de la parinti. Daca tu si sotul tau va vorbiti frumos, respectati oamenii, sunt sanse mari ca si copilul tau sa faca la fel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu