Postări populare

vineri, 28 ianuarie 2011

Cand micutul vostru va surprinde in timpul actului sexual

De cand e lumea, parintii si copiii nu se pot vedea, reciproc, in postura de "activi sexual", chiar si dupa ce micutii au devenit maturi si au ei insisi relatii sexuale. Este greu, iar pentru unii este total dezagreabil sa-si imagineze parintii in situatii similare. Dar ce e de facut cand micutul da buzna in dormitorul parintilor, tocmai atunci cand acestia sunt in plina "activitate"? Cum ar putea parintii sa reactioneze in aceasta situatie delicata? Raspunsul depinde de modul in care reactioneaza copilul.
Nu va panicati! Primiti-l in dormitor afisand o atitudine normala, zambiti-i si intrebati-l ce doreste. Dupa un scurt dialog, el va pleca linistit.
Daca va intreaba "Ce faceti acolo?" puteti sa-i explicati cat mai simplu, cu mult calm si rabdare, ca oamenii mari se iubesc, se imbratiseaza si se saruta.
Daca micutul a devenit foarte curios, este indicat ca, in timpul actului sexual sa va protejati intimitatea incuind usa dormitorului si evitand prea mult zgomot. Zgomotele provocate de un act sexual "foarte dezlantuit" ar putea sa genereze, in mintea copilului, ideea ca intre parintii lui se intampla ceva rau. El ar putea sa creada ca acestia sunt violenti iar unul dintre ei sufera. Spaima, asociata cu ceea ce a vazut in momentul in care v-a surprins, ii poate ramane nestearsa din minte (scena primara).
Nu va temeti ca micutul va invata "lucruri nepermise". Adoptand o atitudine deschisa, naturala, ii veti putea satisface curiozitatea. Nu este dificil sa te exprimi pe intelesul copilului. El va retine exact ceea ce l-a interesat, eliminand restul informatiei cu o usurinta extraordinara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu