Postări populare

duminică, 26 decembrie 2010

Erotismul cucereste adolescentii

Adolescentii

Erotismul, indiferent de categorie, cucereste adolescentii. Cati dintre dvs au acasa o “pustoaica” de 14-16 ani care imbraca numai bluze decoltate, pentru a atrage privirile colegilor sai? Ciorapii colorati sunt la moda, mai ales daca se vad pana deasupra pulpelor, adevarat? Sa vedem acum si partea “masculina” a monezii. Cati dintre dvs nu au acasa un “pusti” de 14-16 ani, pasionat de pc-uri si internet, care detine peste 10 mii fotografii erotice? Nu trebuie sa luati decizii definitive care sa influenteze negativ, viata adolescentului, ci trebuie sa procedati delicat, influentand din umbra orice tip de atitudine pro erotica. Rabdarea si temperarea, sunt cuvintele ce definesc comportamentul dvs fata de reactiile si micile obraznicii ale adolescentului.

Ce provoaca informatia de tip erotic in adolescent?

DORINTA! Dorinta de a face sex, de a experimenta, de a avea orgasm, excitare si frustrare.

In functie de educatia aplicata, adolescentului, pana in momentul critic al varstei de 14/16 ani, informatia erotica are impact mediu sau inalt. Niciodata nu o sa fie vorba despre lipsa impactului. Nu spera ca adolescentul tau sa fie “asesxuat”, asta chiar nu se poate. Un specialist, homofob, spunea in urma cu 30 de ani “M-am bucurat cand baiatul meu, la 14 ani fura revista mea erotica. Eram fericit ca nu era gay”.

In functie de tipul de informatie de tip erotic(soft, hard), adolescentul reactioneaza, trecand prin stadiile “interesat, foarte interesat, pasionat, interesat, mai putin interesat, neutru”. Orice tip de informatie devine interesanta si provoaca pasiuni nebanuite, daca si numai daca are rezonanta in subiect. Orice adolescent va sustine intr-o discutie “relativ seriosa” despre sex, in prezenta parintiilor, scarba si lipsa de interes, simtita fata de erotism si derivatele sale. Tocmai pentru asta, relatia dezvoltata de tine cu adolescentul trebuie sa fie bazata pe prietenie si sinceritate.

Cum pot cenzura informatia erotica?

Nu o poti cenzura, dar o poti controla. Daca il faci pe adolescent sa adopte o atitune pro informatie corecta si de calitate, in conformitate cu pozitia si valoarea ta in viata lui, poti sa incerci sa-i recomanzi, informatia de tip controlat. Este exclusa atitudinea razboinica sau cea bazata pe impunerea propriilor valori. Disperare, simtita fata de prezenta trivialitatii, in “educatia colectiva” a copilului tau, nu ar trebui sa reprezinte motorul actiuniilor tale viitoare. Educatia pe care doreai sa o regasesti in copilul tau, a depins doar de tine, ca si implementare corecta. Este, in parte, doar o impresie daca crezi, ca tot ceea ce este in jurul copilului tau, provoaca rau. Nu uita, daca tu te simti multumit de ce i-ai oferit adolescentului pana la 14 ani, ca educatie si sustinere sufleteasca, ceea ce urmeaza, nu il va schimba radical.

Ce trebuie sa fac, sa pot discuta, de la egal la egal, cu fata mea?

Cum este fata ta, trista, detasata, absenta, grasa, fardata, poarta pierce, are prieteni?

Cum este fata ta, vesela, prezenta in toate, subtirica, eleganta, curata, are prieteni?

Se mai pot face inca 50 de categorii, dar nu cred ca o sa fie in folosul cuiva. Adevar: fiecare parinte, pofida greselilor facute de copil, isi vizualizeaza “pruncul” ca fiind pozitiv si educat. Nu pun intrebarea “Daca copilul tau este supraponderal, de ce nu faci nimic sa-l ajuti” sau intrebarea “Daca fata ta la 14 ani, are prieten care isi doreste sa ramana la voi peste noapte, de ce nu te intrebi la ce varsta si-a inceput viata sexuala “produsul tau ecologic”?

Egalitatea, fiindca despre ea vorbim in cadrul acestui raspuns, se gastiga in timp si se pierde, incredibil, de usor. Adolescentul te simte egalul sau, daca atitudinea venita din partea ta, fata de anumite lucruri(sex, masturbare, erotism), are rezonanta pozitiva in sine. Discutiile, ca intre mama si fata, tata si fata, trebuie sa isi schimbe raportul interfamily, punand pret pe notiunea de prieten/prietena. Un prieten poate discuta cu adolescentii, o mama autoritara sau hipersensibila, nu.

1. Nu o trata de sus.

2. Nu o trata cu umilinta.

3. Impui notiunea de prieten, nu de dusman.

4. Nu esti NICIODATA, la concurenta cu copilul tau.

5. De fiecare data cand copilul tau vrea sa iti vorbeasca, lasa tot si asculta-l. Nu reactiona emotional inalt, nu tipa, nu plange in fata lui, ofera-i modelul calmului si a sinceritatii.

6. Nu cere raspunsuri pe loc.

7. Nu facilita instaorarea neincrederii. Prezenta secretelor intre voi(mama- fiica, tata- fiica), nu trebuie tradata.

Cum ii prezint baiatului meu, informatia erotica corecta? De la ce varsta, trebuie sa interactionez cu adolescentul, pentru ca relatia tata/mama - discutii despre sex si erotism - sa nu sufere transformari?

Cuvantul cautat este ALTERNATIVA.

Un personaj gol pe net, intotdeauna o sa aiba trecere in alimentarea autoerotismului, decat o carte de specialitate. Asa ca(si pentru asta am combinat cele doua intrebari) discutiile despre si cu sex, erotism, informatie clara, trebuie sa debuteze la varsta de 12 ani.

Preadolescenta, usurinta cu care asimileaza infromatia, pierderea in timp a interesului, prin ciocnirea repetata cu informatia erotica, il pot transforma pe copilul tau, in adolescentul echilibrat ce isi canalizeaza energia catre studiu si normalitate.

Nu uita “Normalitatea ta, nu este normalitatea lui”. nu te astepta ca lucrurile ce tie iti suna bine sa aiba acelasi impact si in el.

Orice tip de incluziune in universul sau, inseamna tradare si revolta, asa ca, ori ii arati ca ii esti prieten de pe la 12 ani, discutand orice, ori asteapta-te sa faca totul impotriva ta. Cenzurarea informatiei, conduce la dorinta exacerbata de cercetare.

Tot ceea ce este interzis, este interesant.

Unde este modelul de viata

Cum ii impun fetei mele, in varsta de 15 ani, detasare fata de sex si erotism? Cum ii impun baiatului meu, in varsta de 14 ani, neutralitate fata de tot ceea ce inseamna informatie triviala?

Nu poti impune nimic cu forta sau cu tonul autoritar. Nu poti constrange un subiect tanar si plin de initiative si intrebari personale intime, sa nu mai gandeasca. Ne aflam in anul 2009, peste 10 ani lucrurile din jurul nostru vor fi atat de schimbate, incat orice tip de tentativa directa sau indirecta de intruziune in “comunitatea lor” o sa fie taxata. Te astepti ca produsul tau sa iti semene si interior, total gresit. Te astepti sa reactioneze ca si tine la “ispitele aparute”, gresit. Permite-mi sa te intreb, acum 10 ani aveai internet? Internetul a schimbat societatea la nivel mondial. Cum ai putea concura cu o forma de “Inteligenta virtuala” care ofera aproape gratuit, tot ceea ce tu cenzurezi?

Erotismul cucereste adolescentii si nu se poate face nimic in aceasta privinta.

Poti impune reguli de fier, ce vor fi incalcate. Poti cere raspunsuri “adevarate” la pasiuni aparute in lipsa libertatii. Nu poti cenzura, nu poti speria, nu poti face slalom printre raspunsuri catalogate “corecte”, “triviale”. De ce? Fiindca, pana la urma, tot iti vei pierde copilul.

Erotismul nu indepartea copilul din familie.

Erotismul nu favorizeaza sarcini nedorite.

Erotismul virtual, teribil de liber si in cantitati imense, poate fi controlat, dar nu si interzis.

Copilul tau are nevoie de sustinere, din partea ta. Intotdeauna trebuie sa regasesca in tine, tot ceea ce ceilalti “oameni de bine” nu sunt capabili sa daruiasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu