Postări populare

vineri, 25 martie 2011

De ce fug copiii de acasa?

Milioane de parinti sufera din cauza ca micutii lor au fugit de acasa. Acestia spun ca este ca un cosmar care nu se mai termina niciodata. Pe parinti ii mistuie gandul ca micutul lor a plecat de acasa. Unii parinti cred ca micutii fug de acasa deoarece acestia doresc sa experimenteze o noua aventura sau pentru a-si testa independenta. Uneori poate fi din cauza acestor lucruri sau din cauza unei neintelegeri, altercatii sau poate chiar din cauza unei dezamagiri. Din nefericire numarul fugarilor este in continua crestere, iar motivul este in continua modificare.
In zilele noastre motivul plecarii de acasa este mult mai tragic, cum ar fi de exemplu conditiile familiale foarte deteriorate in care copiii se simt nedoriti sau neiubiti sau poate sunt victimele unui abuz. Majoritatea copiilor simt ca daca nu fug de acasa pot muri. Este o situatie foarte tragica pentru orice copil.
Din pacate odata ce copiii se afla pe strazi, acestia sunt expusi la noi pericole. Fara bani si sprijin acestia ajung in cele mai multe cazuri sa consume stupefiante, ajung la prostitutie si comit acte de vandalism. Exista oameni care abia asteapta ca micutii dumneavoastra sa fuga de acasa pentru ca ei sa poata pune mana pe ei. Cu cat copiii raman mai mult pe strazi, cu atat mai mult viata lor se deterioreaza. Societatea a incercat sa ii ajute prin amplasarea de adaposturi pentru acesti copii ai strazii, insa este foarte dificil sa ii convingi pe acesti fugari sa vina in astfel de locuri.
Majoritatea sfarsesc prin a fi neincrezatori in adulti sau ajung in situatia de a se sinucide. Problema pare sa porneasca de la majoritatea sarcinilor din adolescenta. Nu toti copiii care fug de acasa au fost nascuti de mame tinere necasatorite, dar conform statisticilor in jur de 80% din acestia au aceasta situatie. Este un numar foarte mare, iar singura solutie pentru a remedia aceasta problema este de a vorbi cu parintii. Foarte trist este faptul ca majoritatea acestor parinti nu au sansa de a se maturiza ei insisi.
Va puteti proteja copilul oferindu-i o viata buna in sanul familiei. O atmosfera placuta si multa iubire, o buna comunicare va va ajuta copilul sa se simta in siguranta, lucru care il va face sa se gandeasca de doua ori inainte de a fugi de acasa. Parintii carora le pasa isi vor cantari de asemenea deciziile cu privire la ceea ce este in avantajul copilului. Incercati sa ii aratati copilului dragostea si afectiunea de care are nevoie si pe care o merita. Facand acest lucru nu va trebui sa va faceti griji ca micutul dumneavoastra se va numara printre fugarii din zilele noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu