Postări populare

miercuri, 23 martie 2011

A iubi înseamnă a ierta…

A iubi înseamnă a ierta…

Am selectat câteva fragmenţele superbe despre iertare găsite într-o revistă. Cât de frumos e omul care are puterea să-şi ceară iertare când greşeşte şi mai ales omul care ştie să ierte. Pe mine m-au acaparat rândurile de mai jos. Sper să vă placă!

"Am ajuns pe poziţia să înţeleg şi să justific acţiunile fiecărui om cu care intru în contact. Acţiuni care, la un moment dat, au provocat şi provoacă durere. Am observat că, nouă, oamenilor, ne lipseşte un element care este esenţial care face desosebirea între noi şi animale. Vorbim atât de des despre acest element, se fac emisuni TV, se scriu cărţi, apare în toate ziarele, în mai toate reclamele, s-au turnat şi se toarnă filme, se compun cântece, se scriu poezii…însă realitatea e una tristă: oricât de mediată e iubirea, de orice tip, omul nu ştie să iubească, şi asta pentru că una dintre cele mai importante caracteristici a iubirii e … iertarea, iertare la care oamenii se raportează foarte rar sau deloc.

Poţi spune „te iubesc” în foarte multe feluri, poţi arăta asta în şi mai multe feluri… însă adevăratul test al iubirii şi al prieteniei este atunci când eşti capabil/ă să ierţi. Ce înseamnă să ierţi? Înseamnă să uiţi! Expresia „iert, dar nu uit” este un slogan imbecil, care n-are nici o legătură cu iubirea sau cu iertarea, ci cu orgoliul. Acest slogan arată că omul e permanent în conflict cu sine … Raţional şi emoţional – cică – a iertat, însă faptul că i s-a greşit nu uită. Atunci ce a iertat? Ce iertăm atunci când iertăm? Nu iertăm oare greşeala? Că pe cel care a greşit îl iubim… iertăm greşeala, ca să îl putem iubi în continuare. În momentul în care nu uităm, dovedim ca ego-ul e mai puternic decât iubirea, şi că de fapt…nu am ţinut şi nu am apreciat omul acela…Am iubit, dar nu acea persoană…ci poate imaginea noastră din acea persoană. Iar atunci când nu putem ierta, de fapt nu ne iertăm pe noi înşine (în primul rând). "Zeului" dinlăutru nu-i convine faptul că a fost „pocnit” de un muritor…

Noi „iertăm” pentru că aşa se cade. Însă nu înţelgem un lucru: şi anume că „a iubi înseamnă a ierta”. În realitate resentimentele vor exista întotdeauna. Atât timp cât exista ego şi e mai puternic decât omul de alături care ţi-a greşit."

E pacat sa mori fara sa fi trait.Nu esti raspunzator pentru ca te nasti.Dar esti direct raspunzator pentru ca traiesti.Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanam tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.Fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi in lume!
"..Suntem ceea ce gandim,tot ceea ce suntem i-a nastere din gandurile noastre,cu gandurile noastre construim lumea..."-Budha

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu