Postări populare

vineri, 25 martie 2011

Anxietatea la copii - Simptome, cauze si tratament

Anxietatea la copii poate fi foarte dificil de diagnosticat. In momentul in care copiii prezinta simptome de anxietate, este foarte important sa rezolvati problema cat mai repede posibil. Simptomele de anxietate sunt foarte comune. Cand vine vorba de adulti, simptomele anxietatii sunt mult mai simplu de detectat, desi anxietatea la copii poate fi o poveste complet diferita.

Tulburarile de anxietate la adulti si copii

Anxietatea la copii este adesea trecuta cu vederea sau gresit diagnosticata. Majoritatea adultilor care sufera de simptome de anxietate severa au suferit de tulburari de anxietate inca din copilarie. Simptomele de anxietate nu pot decat sa se agraveze de vreme ce au fost lasate netratate din copilarie. Simptomele de anxietate provoaca un sentiment puternic de ezitare, panica si suferinta.

Cauzele anxietatii la copii

Anxietatea la copii poate aparea din cauza situatiilor stresante de la scoala, pierderii persoanei iubite sau a unei schimbari survenite in viata obisnuita. Acestea sunt cateva din diversele cauze ale anxietatii la copii. Daca parintii sunt de parere ca, micutii sufera de anxietate, este foarte important sa se identifice problema si sa ii ajute cat mai repede posibil.
Cercetarile au dovedit ca, daca anxietatea este lasata netratata, copiii care sufera de aceste tulburari prezinta un risc destul de mare de a nu avea performante bune la scoala, de a dezvolta abilitati sociale slabe si in cele din urma de a apela la consumul de droguri. De aceea este important ca parintii sa faca tot posibilul pentru a-si ajuta copiii sa lupte impotriva simptomelor de anxietate.

Tratarea anxietatii la copii

Chiar daca copiii prezinta aceleasi simptome de anxietate ca majoritatea adultilor, adesea acestia se pot comporta si reactiona foarte diferit la aceste simptome. De aceea, poate fi foarte dificil pentru medici de a diagnostica tulburarea de anxietate la un copil. Unii parinti nu pot detecta simptomele de anxietate ale copilului lor.
Cel mai adesea, parintii isi pot intelege copiii mai bine decat oricine. Daca parintii observa simptome de anxietate la copilul lor, mai intai ar trebui sa discute deschis acesta. Parintii ar trebui sa-si intrebe copilul cu privire la problemele zilnice. Asigurati-va ca micutul poate veni la dumneavoastra cu orice problema si ajutati-l sa treaca peste acestea.
O alta metoda pentru parinti pentru a-si ajuta copiii in problemele de anxietate este de a-i pregati pentru ce ii asteapta. Imediat ce un parinte realizeaza ca va exista o schimbare in viata copilului lor, poate expune aceasta schimbare intr-o maniera pozitiva. Aceasta inseamna, ca in situatia in care planificati sa va schimbati domiciliul, discutati cu copilul despre modul in care ii veti decora dormitorul, spre exemplu. Faceti schimbarea distractiva si captivanta, prin orice metoda.
Copiii incep sa-si manifeste simptomele de anxietate imediat ce isi dau seama ca ceva se va schimba in viata lor. Din moment ce viata inseamna o permanenta schimbare, este foarte important pentru parinti sa faca tot ce le sta in putere pentru a face fiecare schimbare din viata copilului mai simpla si amuzanta si sa vorbeasca despre schimbare intr-o maniera pozitiva.
Anxietatea la copii poate fi foarte dificil de diagnosticat. De aceea este foarte important pentru parinti de a obtine o parere profesionala. Parintii pot vizita mai multi medici pentru a avea o sansa mai mare de diagnosticare a simptomelor de anxietate ale copilului lor.
In concluzie, copiii care sufera de tulburari de anxietate experimenteaza diferite emotii si simptome de anxietate. Daca anxietatea la copii este lasata netratata, aceasta poate continua si in viata lor ca adulti, numai ca se agraveaza cu timpul. De aceea, parintii care recunosc orice tip de simptome de anxietate la copilul lor, trebuie sa apeleze la indrumari profesionale si sa faca tot posibilul pentru a-si ajuta copilul sa depaseasca problemele de anxietate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu